Καλέστε μας:  κιν. +30-694-903-58-67 τηλ. +30-2110-157-951

braintronics®

Ζήστε την εμπειρία της τεχνολογίας braintronics® για ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση


Η τεχνολογία braintronics® συγχρονίζει τα εγκεφαλικά κύματα μέσω ηχητικής διέγερσης. Σε συνδυασμό με ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα μασάζ χαλαρώνει το σώμα και αποβάλλει το στρες. Εσωτερικές δοκιμές έδειξαν ότι η χαλαρωτική επίδραση του μασάζ όταν συνδυάζεται με διέγερση των εγκεφαλικών κυμάτων είναι έως και 80% πιο αποτελεσματική. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η στοχευμένη διέγερση των εγκεφαλικών κυμάτων ενισχύει τη συγκέντρωση και την παραγωγική ικανότητα, επιδρώντας παράλληλα χαλαρωτικά σε πνεύμα και σώμα. Δε χρειάζεται κανείς απαραίτητα μουσική για να προκαλέσει διέγερση των εγκεφαλικών κυμάτων. Ωστόσο κάποιος χαλαρωτικός ήχος βοηθάει. Με το braintronics® θα λάβετε ένα χαλαρωτικό πρόγραμμα διαλογισμού για την επίτευξη κατάστασης βαθέως ύπνου και αναγέννησης.

braintronics® με Body & Mind syncSystem


Το μασάζ είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται για την αναγέννηση του σώματος και τη βελτίωση της απόδοσης. Η τεχνική του προγράμματος μασάζ Body & Mind syncSystem προσφέρει ένα ήπιο μασάζ πλάτης. Μπορεί να ενεργοποιήσει την ήπια αναγέννηση μεσοσπονδύλιων δίσκων, να απελευθερώσει το πνεύμα και το σώμα από κάποιο μπλοκάρισμα και να έχει θετική επίδραση σε ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα της σπονδυλικής στήλης. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβαρύνει το σώμα μας και του στερεί τη φυσική του στάση και κίνηση. Περνάμε πολλές ώρες την ημέρα είτε όρθιοι είτε καθήμενοι, κάνουμε βαριά σωματική εργασία, δραστηριότητες που μας επιβάλλουν να σκύβουμε, και όλα αυτά συχνά υπό ψυχολογικό στρες στον χώρο εργασίας ή στο σπίτι μας.

Οι επιπτώσεις είναι πόνος στην πλάτη, πιασμένη ωμοπλάτη και αυχένας, πονοκέφαλοι και περιορισμένη κινητικότητα. Περίπου 70% των ενηλίκων 30 έως 60 ετών υποφέρουν από πόνους στη μέση, ενώ οι μισοί σχετίζουν τον πόνο αυτόν με την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Φυσικά ο χρόνιος πόνος στη μέση οφείλεται επίσης στη γήρανση, τραυματισμούς, ασθένειες ή φλεγμονή. Το Body & Mind syncSystem προσφέρει ευεξία, βοηθάει στη χαλάρωση των πιασμένων μυών και ξεμπλοκάρει το σώμα και το πνεύμα. Το Body in Body & Mind syncSystem ως μονάδα μπορεί να επηρεάσει θετικά ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα της σπονδυλικής στήλης.

Brainwave Entrainment – Ο συγχρονισμός ρυθμών των εγκεφαλικών κυμάτων


Πρόκειται για μια αρχή της φυσικής. Ορίζεται ως ο συγχρονισμός δύο ή περισσοτέρων ρυθμών εγκεφαλικών κυμάτων. Οι αρχές του συγχρονισμού έχουν εφαρμογή στη χημεία, τη νευρολογία, τη βιολογία, τη φαρμακολογία, την ιατρική, την αστρονομία και σε άλλους τομείς.

Η θεωρία αυτή αναπτύχθηκε το έτος 1656, κατά τη δημιουργία του ρολογιού εκκρεμούς. Ο Ολλανδός επιστήμονας Christian Huygens διαπίστωσε ότι δύο ασυγχρόνιστα ρολόγια εκκρεμή, που είναι τοποθετημένα το ένα με την πλάτη στο άλλο, συγχρονίζονται από μόνα τους μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Ο συγχρονισμός τους δε είναι τόσο ακριβής που δε θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί με τόση ακρίβεια με μηχανική βαθμονόμηση.

Ο συγχρονισμός των εγκεφαλικών κυμάτων σχετίζεται με τις ηλεκτρικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο, και ανταποκρίνεται στη ρυθμική και / ή αισθητηριακή διέγερση, όπως στη διέγερση του ήχου και του φωτός.

Όταν ο εγκέφαλος εκτίθεται σε ένα ερέθισμα, π.χ. μέσω ενός ηχητικού μοτίβου από τα αυτιά, οπτικών παλμών από τα μάτια ή μέσω άλλων αισθητηρίων, αποκρίνεται σ’ αυτό το ερέθισμα με προκλητά δυναμικά στον εγκεφαλικό φλοιό (βλέπε παρακάτω). Μπορεί να γίνει μέτρηση αυτών των ηλεκτρικών ερεθισμάτων σ’ ολόκληρο τον εγκέφαλο και ταυτόχρονα αποτελούν μια αντίδραση σε ό,τι ακούμε και βλέπουμε. Αυτή η δραστηριότητα στον εγκέφαλο μπορεί να μετρηθεί με την τοποθέτηση ευαίσθητων ηλεκτροδίων στο τριχωτό της κεφαλής.

Από τις μετρήσεις της ηλεκτροεγκεφαλογραφίας προκύπτει ότι ο εγκέφαλος τείνει να προσεγγίζει συγκεκριμένες συχνότητες. Η διαδικασία προσέγγισης της επικρατούσας συχνότητας εγκεφαλικού κύματος στην εξωτερική συχνότητα ονομάζεται συγχρονισμός.

Οι θετικές επιδράσεις του braintronics
Μείωση του στρες
Βαθιά χαλάρωση μέσα σε λίγα λεπτά
Ηρεμία
Απόκριση στο στρες και αντοχή
Ισορροπία σώματος και πνεύματος
Ικανότητα συγκέντρωσης
Ικανότητα αντίδρασης
Βελτίωση της απόδοσης
Αύξηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας
Ενστικτώδης λήψη αποφάσεων
Εμπειρίες διαλογισμού
Ψυχική δύναμη
Περισσότερα κίνητρα
Ενέργεια και ζωτικότητα
Δημιουργικότητα